Küretaj

SİLİVRİ KÜRTAJ | ÇATALCA KÜRTAJ YAPTIRMAK

SİLİVRİ KÜRTAJ | ÇATALCA KÜRTAJ YAPTIRMAK

Kürtaj – Sıkça Sorulan Sorular

1-Kürtaj fiyatları ne kadar ?

Gebeliğin haftası, müdahalenin yapılacağı hastane ve kullanılan anestezi şekline göre değişiklik gösterir. Bu nedenle öncelikle doktorla görüşmeli ve muayene sonrasında ücret bilgisi alırsınız.

2-Kürtaj nerede yapılır?

Dogru olan Deneyimli kadın doğum uzmanı tarafından hastane veya klinik şartlarında sedasyon anestezi yöntemi kullanılarak yapılmalısıdır.

Ancka bazı hastalarımızda sedasyon anestezi yöntemi uygulamak ek hastalıkları nedeniyle zor olabilir. Bu durumda rahim ağzı uyuştururalarak işlem yapılabilir.

3-Kürtaj kaçıncı gebelik haftasına kadar yapılabilir?

Ülkemizde kürtaj işlemi kanunlar tarafından sınırlandırılmış olup 10. gebelik haftasına kadar yapılabilmektedir. Bu süre 2 buçuk aydır.

4-Kürtaj ağrı verir mi?

Uygun anestezi yapıldığında işlem ağrısız geçer. Acısız ve ağrısız konforlu geçer.

5-Kürtaj hangi yöntemle yapılır?

Operasyon yaklaşık 10 dakika kadar sürer ve hasta aynı gün içinde taburcu edilir.. jinekolojide vakum kürtaj denilen rahim içerisinde oluşan negatif basınç ile gebelik sonlandırma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemde büyük plastik enjektör ucuna takılan kanüller ile negatif basınç oluşturulur. Plastik kanüller tek kullanımlık olup enfeksiyon ve rahimde hasar oluşturma riskini azaltır.

6-Bir kadın kaç defa kürtaj olabilir?

Böyle bir sınır yoktur ancak dilegimiz hiçbir kadının kürtaja ihtiyacı olmadan korunma yöntemlerini düzenli ve doğru olarak kullanmasıdır.

7-Kürtaj sonrasında yeniden hamilelik mümkün müdür?

Kürtaj bir kadının anne olmasına engel değildir. Ancak işlemin cerrahi kurallara uygun yapılmalı gerekli dikkat ve özen gösterilmelidir.

8-Kürtaj olan bir kadının daha sonraki muayenelerinde bu durum anlaşılabilir mi?

Bir çok kadının merak ettiği bir konu olup cevabı kesinlikle anlaşılmayacağıdır. Kürtaj geçiren bir kadını daha sonra başka bir hekim tarafından muayene edilse dahi kürtaj yapıldığı anlaşılamaz.

9-Kürtaj sonrasında normal hayata dönüş süresi nedir?

Kürtaj işlemi yaklaşık 10 dakika süren bir cerrahi müdehaledir. Müdehale sonrası hastalarımızı 1-2 saat gözlem altında tutmakta ve bu süre zarfında vajinal kanama ve genel durum takibi yapılmaktadır. Takipleri stabil olan hasta tedavisi düzenlenerek taburcu edilmektedir. Kürtaj sonrasında adet sancısı benzeri bir ağrı dışında çoğunlukla ek bir sorun yaşanmamaktadır. Buna yönelik ağrı kesici hastamıza önermekteyiz. Ve hastamız taburcu edildikten sonra normal yaşantısına kaldığı yerden devam eder.

10-Kürtaj sonrası korunma nasıl olmalıdır?

Kürtaj sonrasında ilk bir hafta ilişki yasağı önerilmektedir. Ancak gebelikten korunma konusunda her hasta bilgilendirilmelidir. Spiral ile korunmak isteyen kadına işlem ardından spiral takılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Kürtaj Randevu Hattı!