Kürtaj

KÜRTAJA NASIL HAZIRLANILMALIDIR?

KÜRTAJA NASIL HAZIRLANILMALIDIR?

Kürtaj kararı veren hasta önce Kadın hastaliklari ve Doğum hekimine muayene olmalıdır Eğer genel anestezi altında yapılacaksa, işlem sırasında hastanın aç ve susuz olması gerekir. ( en az 4 saat) Dolu mide ile hasta uyutulursa mide içeriğinin akciğerlere kaçması önemli

risklere yol açacağından hastalardan işlem öncesinde 4-5 saat hiçbir şey yiyip içmemelerini bildiriyoruz. Eğer işlem lokal anestezi altında olacaksa bu süre 2-3 saate indirilebilir.
Kürtaj öncesinde hastaların ve eşlerinin kan gurubunun bilinmesi gerekir. bilmiyorlarsa kan grubu tetkiklerinin yapılması önemlidir. kan uyuşmazlığı olan yani kadının Rh faktörünün negatif erkeğin ise  Rh pozitif olduğu durumlarda kan uyuşmazlığı durumu söz konusu olup, kürtaj işlemi sırasında kadında oluşacak sorunlar bir sonraki gebelikleri olumsuz etkileyebilir düşüncesi ile işlemden sonra ki 72 saat içinde kan uyuşmazlığı iğnesi (Anti- D) yapılmasi gerekir.

Kürtaj işlemi küçük cerrahi işlemler sınıfına girse de bir cerrahi işlemde gelişebilecek bir çok riskleri üzerinde taşıdığı için

hastada mevcut olan ek sağlık sorunları hakkında bilgi sahibi olmak biz Kadın Doğum hekmileri için önem taşımaktdır.Örneğin hastanın kansızlığı, karaciğer veya böbrek hastalıklarının olması, kalp hastası olması, tiroid hastası olması, kan sulandırıcı kullanması, daha önce geçirdiği operasyonlarda yaşadığı olumsuz süreçler, işlem öncesinde riskleri en aza indirmek için bilinmesi gereken , bilinmediği takdirde ciddi komplikasyonlara yol açacak problemlerdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Kürtaj Randevu Hattı!